Keresés
Ügyfélszolgálat

További információkért forduljon hozzánk bizalommal

Mobil: 06 30/ 20 12 642
Mogul Kenőanyag katalógus 2017

Felhasználói fiók

Felemás hétvége a Mogul Racing Team-nél

Hírek - 2016-08-24
Felemás hétvége a Mogul Racing Team-nél

A magyar formula autó bajnokság Slovakia Ringen rendezett harmadik versenyhétvégéje, sajnos nem úgy sikerült, ahogy a csapat várta. A hétvége egész jónak indult, ugyanis Volentér Balázs a szombati versenyen, az abszolút harmadik helyet és kategóriája első helyét zsebelte be. Turák Laci, pedig kategóriájuk negyedik helyén zárta a szombati napot.
Vasárnap, a reggeli időmérő már nem volt ennyire sikeres az utolsó körökben Turákot megdobta a rázókő és kicsúszott a gumifalba. Szerencsésen megúszta a balesetet, autójáról azonban ez sajnos nem mondható el.

Turák nyilatkozata az esetről:

„Nem úgy alakult, ahogy én terveztem ez a mai nap, picit lassabb köröket mentem, ezután tudtam menni egy gyors kört, tiszta volt a pálya körülöttem, ezért úgy voltam vele, hogy még egy gyorskört megpróbálok, de sajnos csak a kettes kanyarig jutottam, ami egy elég tempós jobbos kanyar, itt hozzáértem a rázókőhöz az megdobta az autót és nekicsapódtam a gumifalnak. Én rendben vagyok, csak az autót sajnálom nagyon..”

A baleset miatt a vasárnapi versenyen, csak Volentér tudott rajthoz állni. Izgalmas versenynek ígérkezett, akkor kezdett el esni az eső, amikor felálltak a rajtrácsra a pilóták. A felvezető kör végén törölték a rajtot és hagytak egy kis időt kerékcserére, ezután biztonsági autó mögül rajtolt a mezőny.

Balázs összefoglalója:

„Egy két körig kint volt a safety car, majd elengedtek minket, a rajtom elég jól sikerült, elég sok pozíciót tudtam javítani. A tempónk nagyon jó volt, ott voltunk a magyar abszolút első helyén, a Renault kategória első helyén és a zóna abszolút is a harmadik helyen, ami egy ilyen pályán, ilyen mezőnyben nagyon jó. Kicsit csalódott vagyok, mert ezután jött egy technikai gond, ami miatt elbuktuk a jó eredményt.”

Balázs végül kategóriájában második, a magyar abszolútban pedig harmadik helyen zárta a hétvégét.
A csapat elsődleges célja most, hogy a törött autó kész legyen a következő versenyre, ami szeptember második hetében lesz.

Fekete László csapatfőnök, így összegezte a versenyhétvégét:

„Nem egyszerű hétvégét tudunk magunk mögött, Turák Laci majdnem totálkárosra törte az autót, de a lényeg, hogy ő megúszta egészségesen, nem lett semmi baja. Két hetünk van arra, hogy összerakjuk az autót a csehországi versenyre Brno-ra. Nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog a fiúk már dolgoznak az ügyön.
Balázs, szombati napja csodálatosan sikerült, viszont a vasárnapi esőben sajnos előjött egy váltóhibás műszaki probléma, amitől kétszer megforgott és az abszolút és Renault kupa első helyről kicsúszott, de így is meg volt a két dobogó.”