Keresés
Ügyfélszolgálat

További információkért forduljon hozzánk bizalommal

Mobil: 06 30/ 20 12 642
Mogul Kenőanyag katalógus 2017

Felhasználói fiók

KOMPRESSZOROLAJOK

KOMPRESSZOROLAJOK

A kompresszorok (légsűrítők, vákuum-szivattyúk) különböző fajtáit a modern ipari technológiákban egyre szélesebb körben alkalmazzák, a hűtéstechnikában pedig ma már elengedhetetlen szerkezeti elem. A levegő mint mindenhol elérhető energiatovábbító közeg könnyen vezethető, alternáló- vibráló- és forgómozgást végző szerkezetek valamint vezérlések működtetéséhez is kiválóan alkalmas.

Speciális kompresszorolajok a következő elvárásoknak kell hogy megfeleljenek:

  • jó hővezetési tulajdonságok
  • minél kevesebb lerakódás az olajból
  • ne legyen gyúlékony
  • kiváló kopáscsökkentő hatás
  • minél szélesebb alkalmazhatósági hőmérséklet tartomány
  • minimális habképződés

A MOGUL kompresszorolajok biztosítják ezeket az elvárásokat a különböző típusú és felépítésű légsűrítők és vákuum-szivattyúk számára.

Légkompresszor olajok osztályozása:

KENŐOLAJ
CSOPORT
Mobil és stabil feltöltők részére, amelyek komprimált levegőt állítanak elő az alábbi sűrítési véghőmérséklettel Levegőfeltöltők tartállyal a komprimált levegő vagy a csővezeték- hálózat levegőjének tárolására az alábbi sűrítési véghőmérséklettel
VDL 220 °C-ig 220 °C-ig
VC, VCL 220 °C-ig 160 °C-ig
VB, VBL 140 °C-ig 140 °C-ig

A kompresszorkenések kenőanyag kiválasztásánál elsősorban a gyártó előírásaira kell támaszkodni, ahol általában nemzetközi specifikációk, tesztek és bevizsgálások alapján határozzák meg az olaj minőségi követelményeit.
Amennyiben a gépkönyvi előírások nem hozzáférhetőek, illetve konstrukciós változtatás történt a berendezésen vegye igénybe szakember segítségét.

A MOGUL HUNGÁRIA szakemberei készséggel állnak partnereik rendelkezésére.